Nu kan NIRAS erbjuda tjänster inom mark, gata och väg

Mark Och Vattenbyggnad

NIRAS växer och utökar sektorn Vattenbyggnad till att även innefatta mark- och vägkompetens. Under hösten har fem nya kollegor anställts på Stockholmskontoret. ”Nu breddar vi vårt erbjudande mot kund ytterligare”, säger Petra Bjurhall, CEO på NIRAS Sweden.

den 25 september, 2024

Sektorn Vattenbyggnad grundades i december 2019 och har sedan dess drivit projekt i både Norge och Sverige. NIRAS tidigare tjänster inom VA (vatten och avlopp), som till exempel dagvatten- och skyfallsutredningar, klimatanpassningar och VA-projektering, förstärks nu med tjänster som innefattar utredning och projektering inom mark, gata och väg.

Fem nya kollegor har anställts på kontoret i Stockholm. De ska arbeta med projektering av gata, mark och vatten, samt dag- och skyfallsutredningar. Totalt är Mark- och vattenbyggnad nu 24 medarbetare tillsammans med kollegorna i Norge. Hela vattensektorn i Norden är cirka 350 medarbetare.

– Med våra nya tjänster kan vi vara en helhetsleverantör åt våra kunder och det finns ett stort mervärde i det. Vi kan göra mer kompletta projekt, säger Åsa Malmäng Pohl, affärsområdeschef för Mark- och Vattenbyggnad i Sverige och Norge.

I och med utökningen får NIRAS Sweden ännu bättre möjligheter att arbeta med befintliga ramavtalskunder inom andra sektorer. Åsa berättar att de nya medarbetarna redan kommit igång i projekt tillsammans med affärsområdena Miljö och Projektledning.

– Det känns helt fantastiskt att vi växer. En styrka med NIRAS är att vi är så extremt bra på att jobba över kontors- och landsgränser, vi kommer fortsätta arbeta tätt ihop med våra kollegor i Norge. Det finns inte några barriärer och det gör att vi får större perspektiv på saker och ting, säger Åsa Malmäng Pohl.

– Ett ledord för NIRAS är enkelhet. Nu visar vi igen att vi förstår och löser kundens hela problemställning när vi kopplar ihop vår vattenkompetens med mark och gata. Det skapar dessutom stor dragningskraft hos våra kollegor att utvecklas tillsammans över teknikgränsen, och istället för stuprörslösningar ta ett helhetsgrepp, säger Petra Bjurhall, CEO på NIRAS Sweden.

Vill du veta mer?

Åsa Malmäng Pohl

Åsa Malmäng Pohl

Affärsområdeschef Vattenbyggnad

Göteborg, Sweden

+46 31 792 26 25

Petra Bjurhall

Petra Bjurhall

Senior Vice President

Stockholm, Sweden

+46 8 503 844 04

Se också

Realising your sustainable potential

© NIRAS Sweden AB

  • Hantverkargatan 11B 112 21 Stockholm Postadress: Box 70375 107 24 Stockholm Fakturor i pdf-format: nirasinvoice@niras.se Fakturafrågor: nirasfinance@niras.se Peppol ID: 0007:5561756197 Momsregistreringsnummer: SE556175619701
  • T: +46 8 503 844 00
  • info@niras.se

Organisationsnummer: 556175-6197